Кого в Славянске предлагают наказать за медицинский "дефолт"

Кого в Славянске предлагают наказать за медицинский "дефолт"

Прислушается ли руководитель ВГА к такому предложению?

Как известно, в Славянске часть медработников оказались заложниками ситуации и не получают зарплату по два месяца.

Сегодня депутат Славянского городского совета восьмого созыва Ольга Алтунина зарегистрировала электронную петицию, в которой предлагает привлечь к ответственности людей, которые отвечают за медицину в Славянске.

Учитывая активность команды экс-депутата в социальных сетях и важность проблемы, можно предположить, что петиция довольно быстро наберет необходимые 250 подписей.

Прислушается ли к рекомендациям руководитель Славянской военно-гражданской администрации Вадим Лях, – вопрос.

Ниже публикуем текст петиции и ссылку для тех, кто захочет её подписать.

- Протягом липня-серпня 2021 року більше 700 медичних працівників міської клінічної лікарні м.Слов’янська не отримують заробітну плату, тому вимушені привертати увагу громадськості, керівництва міста, Національної служби здоров’я (далі- НСЗУ) перекриваючи трасу та мітингуючи під стінами міської ради. За станом на 27.08.21 року заборгованість склала 11 мільйонів гривень.

З’ясовано, що невиплата зарплати сталась через невиконання лікарнею зобов’язань по договору, укладеному з НСЗУ, а саме: зупинено фінансування за допомогу при гострому інфаркті, мозковому інсульті, при пологах через відсутність кваліфікованих спеціалістів, відсутність системи централізованого постачання кисню у пологовому відділенні та інші причини.

Керівником клінічної лікарні є Степанов Володимир Володимирович, який підписав договір та знав про умови фінансування закладу. Знаючи, що заклад не відповідає умовам договору підписав його та не вжив заходів щодо виконання його умов, а також протягом декількох місяців вводив в оману підлеглих, журналістів, громадськість, керівництво міста, стверджуючи, що НСЗУ безпідставно не перераховує кошти, чим спричинив колапс у медичній галузі та соціальну напругу у місті. Відповідальність за штучно створену ситуацію також несе і керівник відділу охорони здоров’я Джим Олена Юріївна. Яка знала про можливі наслідки бездіяльності головного лікаря Степанова В.В., однак не вжила заходів щодо розв’язання проблеми.

Просимо голову Слов’янської військово-цивільної адміністрації:

1. Припинити контракт з головним лікарем КНП СМР «Міська клінічна лікарня м.Слов’янська» Степановим Володимиром Володимировичем через порушення умов контракту.

2. У зв’язку з реорганізацією структур міської ради, пов’язану з утворенням ВЦА, не призначати Джим Олену Юріївну по переводу на посаду начальника відділу охорони здоров’я Слов’янської військово-цивільної адміністрації через невиконання нею посадових обов’язків, а саме: неякісне управління закладами охорони здоров'я; недостатня організація їх фінансово-матеріального забезпечення; незабезпечення дотримання в закладах охорони здоров'я критеріїв і вимог законодавства, спрямованих на дотримання нормативів професійної діяльності в установах охорони здоров'я, стандартів медичного обслуговування, медичних матеріалів і технологій.

3. Накласти дисциплінарне стягнення на заступника міського голови Підлісного Юрія Івановича, за недостатній контроль щодо забезпечення функціонування закладів охорони здоров’я Слов’янська.