Міноборони повернуло військовим боєприпаси, які планували утилізувати

Міноборони повернуло військовим боєприпаси, які планували утилізувати

Міноборони повернуло ЗСУ боєприпаси, передані на утилізацію до 2014 року, що посилить обороноздатність країни. Боєприпаси пройшли перевірку і вже використовуються на фронті

Українське Міністерство оборони знайшло механізм, щоб повернути військовим до ЗСУ велику кількість боєприпасів. Ці снаряди для артилерії та набої для стрілецької зброї ще до початку російсько-української війни у 2014 році були передані на утилізацію як надлишкові.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненою пресслужбою оборонного відомства, передає RegioNews.

У Міноборони нагадують, що після початку повномасштабної російської агресії проти нашої держави в українських військових суттєво зросла потреба у боєприпасах. Це вимагало від військового керівництва оперативних рішень щодо повернення та використання боєприпасів, переданих на утилізацію.

Фахівці Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна зуміли повернути ці боєприпаси. Вони також провели ретельну перевірку їх якості. Також у Міноборони зазначають, що ці боєприпаси вже застосовуються на передовій у боях проти російських загарбників.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, українським військовим вдалося повернути велику кількість артилерійських снарядів, набоїв до стрілецької зброї, вибухівку, комплектуючі до наявних у ЗСУ видів озброєння тощо.

У Міноборони переконані, що цей процес допоможе посилити обороноздатність України та стане позитивним досвідом щодо забезпечення військовослужбовців Сил оборони необхідними засобами та ресурсами для того, щоб ефективно давати відсіч агресору.

Заступник голови Міноборони Юрій Джигир наголошує, що сьогодні кожен снаряд чи ракета надзвичайно важливі на фронті, вони є життєво необхідними для наших захисників. Тому, за його словами, важливо знаходити внутрішні резерви, за рахунок яких можна покращити забезпечення українських військовослужбовців, які боронять наші землі на передовій.

Джигир наголосив, що краще замість утилізації боєприпасів, «утилізувати» ними російських окупантів. Представник Міноборони також зазначив, що фахівці відомства намагаються не упустити жодної нагоди «дати друге життя» будь-якому озброєнню, яке підлягає ремонту та може у подальшому бути використаним на фронті. 

Заступник міністра додав, що Міноборони проводить моніторинг та оцінку запасів, а також постійно перебуває  у контакті з підприємствами оборонно-промислового комплексу, з метою безперебійного постачання озброєнь, бойової техніки та всіх необхідних наших захисникам і захисницям на передовій засобів.