
- Категорія
- Новини компаній
- Дата публікації
Як вибрати мікрохвильову піч: корисні рекомендації
Під час вибору орієнтуйтеся на частоту використання, об’єм камери та наявність додаткових функцій, щоб техніка повністю відповідала вашому стилю приготування.
Мікрохвильова піч використовується для розігрівання готових страв і розморожування продуктів. Дорожчі моделі здатні готувати різні кулінарні шедеври, такі як курка гриль, шоколадний кекс або ранкові тости. У цій статті розглянемо найважливіші моменти під час вибору мікрохвильовки для особистого використання.
Тип установлення
Вбудовувані моделі гармонійно поєднуються з кухонним інтер'єром, не займають зайвого місця і легко чистяться, оскільки бокові стінки заховані в меблевій ніші. Однак їх складніше перемістити під час переїзду або ремонту, для чого доведеться демонструвати конструкцію. Самостійні (ті, що стоять окремо) мікрохвильові печі зручні в розміщенні та транспортуванні. Вони представлені ширшим асортиментом на українському ринку. Мінус — необхідність приводити до ладу корпус з усіх боків.
Варіанти керування
Механічне керування з поворотними регуляторами вирізняється надійністю, простотою експлуатації та недорогим ремонтом. Кнопкова панель зазвичай пропонує більше програм і функцій та використовується в дорожчих моделях. Сенсорне керування зустрічається в преміальних мікрохвильовках, приваблює стильним дизайном і простотою догляду.
Основні функції
Сучасні мікрохвильові печі здебільшого оснащують такими функціональними можливостями, як:
гриль;
конвекція;
автоматичні програми приготування;
режим пароварки;
розморожування;
підтримання температури.
Немає сенсу переплачувати за ті режими та функції, які вам не будуть потрібні. Вибирайте багатофункціональні мікрохвильові печі відповідно до планів на їх використання.
Корисний об'єм
Можна орієнтуватися на такі приблизні показники:
20–25 літрів достатньо для 2–3 осіб;
25–30 літрів вистачає для потреб 3–4 осіб;
від 30 літрів краще вибрати для великої родини або офісу.
Потужність
Що вища потужність мікрохвильовки, то швидше розігрівається їжа, але й зростає споживання електроенергії. Для дому підійдуть мікрохвильові печі на 800–1000 Вт. Для офісу або закладів громадського харчування краще вибирати моделі на 1200–1500 Вт і вище. Різні варіанти можна знайти на сайті Алло.юа в Харкові.
Матеріали внутрішнього покриття
Найчастіше зустрічаються такі варіанти:
емаль — доступна за ціною, проста в догляді, але нестійка до подряпин і термічних пошкоджень;
кераміка і біокераміка — екологічні, довго зберігають тепло і не вбирають жир;
нержавка сталь — максимально міцна, але потребує ретельного очищення та не любить агресивні мийні засоби;
антибактеріальне покриття Easy Clean — додатково запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів усередині камери.
Під час вибору орієнтуйтеся на частоту використання, об’єм камери та наявність додаткових функцій, щоб техніка повністю відповідала вашому стилю приготування.