Пальнул дробью по себе. Житель Славянска пострадал от неосторожного обращения с оружием

Пальнул дробью по себе. Житель Славянска пострадал от неосторожного обращения с оружием

Подробности

Мешканець Слов'янська постраждав при необережному поводженні з мисливською зброєю – поліція нагадує про правила безпеки

При чищенні рушниці у дачному будинку поблизу Лиману літній чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У суботу, 23 жовтня до поліції Лиману надійшло повідомлення від медичної сестри травмпункту про надання допомоги чоловіку із вогнепальним пораненням руки та шиї, що сталось у с. Яцьківка.

При встановленні обставин події поліцейські з'ясували, що потерпілим є 63-річний житель Слов'янська, який постраждав внаслідок власної необережності. Чоловік повідомив, що у дачному будинку чистив мисливську рушницю та випадково зробив постріл зарядом дробу.

Інформація про дану подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань відділу №3 (Лиман) Краматорського РУ поліції за ст. 128 "Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження" Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує, що головною умовою безпеки користування мисливською зброєю є міцні знання, чітке виконання правил поводження нею. Вогнепальна мисливська зброя повинна зберігатись в місцях постійного проживання власника в надійних металевих ящиках, що виготовляються промисловістю спеціально для зберігання зброї, в розібраному стані, зі спущеними курками, окремо від бойових припасів. До зброї не повинні мати доступу сторонні особи та діти.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області