У Слов'янську поклали квіти до пам'ятної дошки Герою України (посмертно) Володимиру Рибаку

Вшанували пам'ять...

17 квітня у Слов'янську відбулось покладання квітів.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Слов'янської міської ради Дмитро Кравченко та начальник Слов'янського міського відділу СБУ майор Євген Афонін поклали квіти до пам'ятної дошки Герою України ( посмертно) Володимиру Рибаку, яка розташована на будівлі СБУ.

Вони вшанували пам'ять хвилиною мовчання Володимира Рибака, Юрія Поправка та Юрія Дяковського, які віддали своє життя за Україну.

17 квітня 2014 року Володимир Рибак, будучи патріотично налаштованим депутатом Горлівської міської ради, взяв участь у проукраїнському мітингу «За єдину Україну» перед будівлею Горлівської міської ради, після якого намагався пройти до будівлі міськради. Однак там його оточили прибічники т.зв. «ДНР». В.Рибак вступив із ними в гостру суперечку, під час якої намагався зняти з будівлі прапор сепаратистської «Донецької народної республіки». Сутичка закінчилась тим, що депутата відтіснили, і він змушений був відступити. Далі, за даними МВС, по дорозі додому на проспекті Перемоги його зупинили, силоміць посадили в автомобіль і вивезли в невідомому напрямку четверо чоловіків у камуфляжній формі та масках.

22 квітня його тіло разом з тілом ще одного невідомого на той час чоловіка виявили місцеві рибалки в річці Казенний Торець біля смт Райгородок під Слов’янськом. На обох тілах були виразні ознаки насильницької смерті (різані рани живота, колото-різані рани грудей та інші сліди тортур).

Служба безпеки України заявила, що до викрадення і вбивства Володимира Рибака причетні двоє громадян Росії: Ігор Безлер та Ігор Стрєлков (Гіркін). Відомство опублікувало запис телефонної розмови, у якій Безлер віддає вказівку нейтралізувати депутата. Російський силовик, стверджують в СБУ, наказав члену своєї групи – російському військовому – «відпресувати» В.Рибака, посадити його в машину і вивезти «кудись подалі». Далі політика нібито перевезли до штабу сепаратистів у Слов’янську, де з ним мав поспілкуватися Ігор Стрєлков. Через якийсь час Стрєлков у цинічних висловах попросив самопроголошеного мера Слов’янська В’ячеслава Пономарьова вивезти зі штабу тіло вбитого політика.

Виявлене в річці тіло опізнала дружина, і на другий день після виявлення його віддали родині для поховання. Другим замордованим виявився київський студент Юрій Поправка.