В Славянске полиция выходит на поиски нарушителей карантина

В Славянске полиция выходит на поиски нарушителей карантина

Что светит нарушителям?

Поліція контролюватиме виконання карантинних заходів торгово-розважальними центрами, перевізниками, кафе, салонами краси та іншими установами, яким, за постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1100, заборонено працювати в суботу та неділю.

На вихідних у Слов’янську та районі збільшено кількість рейдових груп, які перевірятимуть дотримання карантинних норм. У превентивних заходах щодня задіяно більше 80 правоохоронців. Поліцейські проводять рейди спільно з працівниками Держпродспоживслужби.

Правоохоронці ведуть активну інформаційну роботу, пояснюють громадянам нові обмеження. Мета поліції – не покарати, а запобігти масовому розповсюдженню вірусу.

Якщо особа вперше порушує протиепідеміологічні заходи і одразу ж усуває недоліки, то відповідно з нею поліцейські проводять профілактичну бесіду. Якщо будуть системні порушення суб’єктами господарювання, то поліцейські складатимуть адміністративні протоколи.

Співробітники секторів реагування патрульної поліції проводять рейдові перевірки дотримання перевізниками правил пасажирських перевезень.

На порушення карантинних вимог, які визначені постановою Кабінету Міністрів України, поліцейські реагують в межах своїх повноважень.

Нагадуємо, що відповідальність за порушення правил щодо карантину людей визначена у ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Просимо ставитися з розумінням до запровадження обмежень. Бережіть себе та своїх близьких!

Слов'янський відділ поліції

Донецької області