В Славянске полицейские выходят проверять соблюдение карантина

В Славянске полицейские выходят проверять соблюдение карантина

Подробности

Слов'янські поліцейські проводять рейди по закладам, робота яких підпадає під карантинні обмеження

З 18 жовтня у Донецькій області діє "червона" зона, відтак, передбачено дотримання ряду правил як громадянами, так і представниками бізнесу. Правоохоронці перевіряють наявність сертифікатів чи негативних тестів ПЛР у суб’єктів господарської діяльності та у найманих працівників.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 робота громадських закладів – ТРЦ, закладів харчування, магазинів непродовольчої ланки, – у «червоній» зоні можлива за умови вакцинації 100% персоналу.

За день слов’янські поліцейські перевіряють понад 100 суб’єктів господарювання щодо дотримання карантинних заходів. З початку посилених карантинних заходів правоохоронці склали чотири протоколи за частиною 1 статті 44-3 (відносно суб’єктів господарювання, які працювали всупереч закону). Один з них – за відсутність сертифікату.

Також винесли 29 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП (відносно осіб, які порушили масковий режим) про порушення правил карантину.

Заклади торгівлі у всіх районах міста рейдові групи перевірятимуть впродовж усього періоду, поки область перебуватиме в "червоній" карантинній зоні.

Поліцейські вкотре наголошують громадянам і суб’єктам господарювання на необхідності дотримання карантинних обмежень і звертають увагу на адміністративну відповідальність — за порушення встановлених правил і кримінальну — за використання підробних сертифікатів.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області