В Славгорводоканале сделали заявление по поводу "вонючей воды"

Официальное заявление

Заява КП «Словміськводоканал» про якість води у місті

За останні кілька днів серед населення міста поширюються чутки про погіршення якості питної води, що подається на місто, як КП «Словміськводоканал», так і КП «Компанія «Вода Донбасу». Ця інформація не відповідає дійсності.

01.12.2021 року та 02.12.2021 року у воді на р. Сіверський Донець – основне джерело подачі води на місто, лабораторією КП «Славміськводоканал» зафіксовано збільшення концентрації амонію, причому, 02.12.2021 року показники вмісту амонію в р. Сіверський Донець менші порівняно з показниками 01. 12. 2021 року.

Склад води, що надходить на фільтрувальну станцію питної води КП «Славміськводоканал», на водозаборі, на водопровідних насосних станціях та у водопровідній мережі міста контролюється щоденно лабораторією КП «Славміськводоканал» відповідно до робочих програм.

На сьогоднішній день питна вода, що подається споживачам міста, відповідає вимогам ДержСанПіН 2.2.4-171-10, крім запаху. Присутність у воді незвичайного запаху обумовлена ​​зміною якості води в джерелі водопостачання – р.Сіверський Донець за змістом іонів амонію неприродного характеру.

Таким чином, перевищення концентрації амонію у джерелі водопостачання – на р. Сіверський Донець – не впливає на якість питної води, показники якості води не виходять за межі допустимих норм, що підтверджується протоколами результатів дослідження питної води, виконаних атестованою лабораторією КП «Славміськводоканал».