В Славянске открылась клининговая компания

В Славянске открылась клининговая компания

"Файна-пральня" пойдет на расширение

Справа Оксани Щербини почалася у 2014 році, коли друзі попросили вимити фасад кав’ярні, яку тоді готували до відкриття, повідомляє «Бізнес-Схід».

«У нас в родині була мийка для авто, з цією мийкою ми пішли до друзів, – розповідає Оксана Щербина. – Нашу роботу побачили їхні сусіди, теж запросили помити магазин після ремонту. Власне, з цього почалася наша справа. З’явилися перші замовлення, ми побачили, що є попит на такі послуги».

Підприємниця почала купувати інвентар – пилососи для ковроліну, чистки меблів, стала добирати хімію.

«Почали закуповувати побутову хімію – не порошок з ринку, а професійну, щоб плями почистити, щоб екологічна була, не викликала алергії. Брали по 100 г, тестували усе вдома», – каже Оксана.

"Зараз у пральні чи чистимо куртки, пальта, пуховики, ковдри. Влітку привозили багато килимів. Також можемо хімічну чистку вдома у клієнта зробити. До нас почали звертатися з готелів – привозять білизну випрати та попрасувати», – говорить Оксана.

Зараз підприємниця планує розробити договір, за яким зможе прибирати у клієнта вдома за його відсутності. Така послуга популярна у великих містах. Також Оксана Щербина каже, що, взявши на роботу людей, можна пропонувати клінінгові послуги школам та лікарням.

У перспективі також мріє відкрити станцію хімічного чищення, де зможе надавати клієнтам увесь спектр послуг – чистити весільні сукні, костюми і хутряні вироби. Але для цього потрібне дороге обладнання.