У Слов'янську з'явиться новий історичний об'єкт

У Слов’янську в парку Шовковичному незабаром з’явиться нова-стара інсталяція

У парку в центрі Слов’янська незабаром має з’явитися нова інсталяція з історичним підтекстом. Про цю ідею жителям міста розповів Вадим Лях

У Слов’янську займуться реставрацією скульптур, присвячених «Слову о полку Ігоревім». Незабаром нова інсталяція з’явиться в парку Шовковичному. Про це повідомив начальник Слов’янської військової адміністрації Вадим Лях.

Свого часу колекція була однією з родзинок Словкурорту.

Скульптури створили й подарували місту видатні вітчизняні художники, які збиралися в Слов’янську на Всеукраїнські керамічні форуми. Ініціаторами та меценатами форумів виступала родина Левітів.

На жаль, перевозити було майже нічого. І винна в цьому не війна. Керамічні витвори мистецтва набагато раніше її початку постраждали від місцевих вандалів.

За словами Вадима Ляха, тепер є план відтворити колекцію. За її реставрацію погодилися взятися наші відомі художники-керамісти Олександр Трегубов та Володимир Ковальов. Свого часу вони також були учасниками керамічних форумів.

Тож незабаром у «Шовковичному» з’явиться нова цікава інсталяція.

Доброго ранку, Словʼянськ!Четвер, 11 квітня.Зараз знаходжуся у парку «Шовковичний». Саме сюди ми перенесли залишки колекції скульптур, присвячених «Слову о полку Ігоревім». Свого часу колекція була однією з родзинок Словкурорту. Скульптури створили та подарували місту визначні вітчизняні митці, що збиралися у Словʼянську на Всеукраїнські керамічні форуми. Ініціаторами і меценатами форумів виступала сімʼя Левітів. На жаль, перевозити було майже нічого. І винна у цьому не війна. Керамічні витвори мистецтва набагато раніше за її початок постраждали від місцевих вандалів. Все, що вдалося зібрати, розмістили у парку. Тепер плануємо відновити колекцію. За її реставрацію погодилися взятися наші відомі художники-кераміки Олександр Трегубов та Володимир Ковальов. Свого часу вони теж були учасниками керамічних форумів. Тому невдовзі у «Шовковичному» зʼявиться нова цікава інсталяція.Бережіть себе. Тримаємося. Ми разом!🇺🇦

Posted by Вадим Лях on Thursday, April 11, 2024