Воїн зі Слов'янська загинув під Покровськом

На фронті загинув хлопець зі Слов'янська

Микита Тертишний загинув у районі Покровська

23 вересня під час виконання бойового завдання в районі Покровська загинув молодший сержант Микита Тертишний - оператор БПЛА військової частини А1126. Йому назавжди залишиться 29 років.

Микита народився 27 січня 1995 року. Навчався у школах № 13 та № 1. Після 9-го класу продовжив навчання у Слов’янському енергобудівному технікумі, який закінчив у 2014-му і отримав спеціальність електромонтажника силових мереж та електроустаткування.

Джерело - начальник Слов’янської ВА Вадим Лях.

Працював зварювальником. Згодом закінчив профільні курси в столичному Інституті електрозварювання ім. Патона. У 2021 році поїхав жити та працювати у Хмельницький.

Був мобілізований у серпні 2023 року. Впродовж місяця проходив навчання у Великій Британії. Після повернення в Україну вдосконалював отримані навички у Житомирі.

«Микита був дуже добрим, відкритим, завжди готовим прийти на допомогу, - пригадує його мати Людмила Тертишна. – Любив тварин, захоплювався комп’ютерами, малював. Самостійно вивчив німецьку та англійську мови. Англійською володів досконало, це дуже допомогло йому під час навчання військовій справі за кордоном».

Микиту поховали 28 вересня на кладовищі на вулиці Данила Галицького.

В Слов’янську у нього залишились батьки. Розділяємо з ними біль непоправної втрати.

Вічна пам’ять та вічна слава українському Воїну!