В Славянске проверят ЖЭКи и ОСМД

В Славянске проверят ЖЭКи и ОСМД

Можно схлопотать штраф

Інспекцією міської ради з благоустрою м. Слов`янська з 27 лютого 2019 року розпочинається планова перевірка дотримання правил благоустрою в частині утримання прибудинкової території житлового фонду.

Суб`єктами господарювання, на яких покладається утримання прибудинкової (прилеглої території) є ЖЕКи, об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельні кооперативи.

Суб`єкти господарювання повинні утримувати в належному стані прибудинкову (прилеглу територію), а саме:

- забезпечити постійне прибирання сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя, снігу з метою утримання об’єктів благоустрою та прилеглих територій у належному санітарному стані (тротуари прибираються вздовж всієї ділянки будинку) – до бордюрного каменю); 

- забезпечити вивезення сміття, бруду, побутових відходів; 

- регулярно прибирати контейнерні майданчики з періодичністю, яка дасть можливість забезпечити їх утримання у належному санітарному стані; 

- очищати стовбури дерев, стовпів, парканів, будівель, інших елементів благоустрою від оголошень, реклам, вивішених у недозволених місцях.

Порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності-від п’ятидесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 850 грн. до 1700 грн.) за ст. 152 “ Порушення державних стандартів, норм і правил благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів” Кодексу України про адміністративні правопорушення.