Утечка хлора в Славянске: как прошла "ликвидация"

Утечка хлора в Славянске: как прошла "ликвидация"

ВИДЕО

За легендою, на Слов’янській фільтрувальній станції сталася вибух балону з хлором. Хлор – хімічно небезпечна речовина, вона викликає подразнення органів зору, дихальних шляхів, набряк легенів. При несприятливих умовах і вітрі будь-яка аварія з хлором може привести до масового отруєння людей. Важливо, щоб всі екстрені служби міста були готові до ліквідації надзвичайної ситуації, саме тому й проводяться подібні навчання. У ході навчань, для злагодженої роботи екстрених служб міста, був організований штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Співробітники 6-го Державного пожежно-рятувального загону, які прибули на аварійний об'єкт за сигналом «Тривога!» з метою запобігання поширенню хлору поставили водну завісу за допомогою пожежного обладнання. Для власної безпеки рятувальники працювали в костюмах хімзахисту та засобах індивідуального захисту органів дихання та зору.

Під час навчань також відпрацьовувалися хімічна розвідка, евакуація потерпілого з осередка зараження, моніторинг повітряного середовища.

Підсумком навчань стала повна ліквідація аварії на фільтрувальній станції. Підрозділи зі своїм завданням впоралися успішно, умовний витік отруйної речовини ліквідували за лічені хвилини.

ГУ ДСНС України у Донецькій області