Лінія фронту на півночі змістилася: аналітики спрогнозували подальше просування ЗСУ за річкою Оскіл

Українські військові перетнули її вбрід у Боровій - це приблизно за 30 км від Ізюма і недалеко від адмінкордону Луганської області

Ілюстративне фото

Аналітики Інституту вивчення війни США вважають, що російські війська не можуть зупинити просування ЗСУ за річкою Оскіл, яку експерти, зважаючи на повідомлення проросійських блогерів, вважають новою лінією фронту. Про це йдеться в останньому звіті ISW.

"13 вересня вони інформували, що ЗСУ перейшли річку вбрід у Боровій – приблизно за 30 км на північний схід від Ізюма і недалеко від адмінкордону Луганської області", – сказано там.

За даними експертів, це може бути свідченням того, що Сили оборони продовжують локальні наземні атаки, аби створити загрозу ворожим силам за цією річкою.

"Водночас російські війська навряд чи будуть достатньо сильні, щоб перешкодити подальшому просуванню українських військ уздовж всієї річки Оскіл, тому що вони, схоже, не отримують підкріплення, і ЗСУ, ймовірно, зможуть використовувати цю слабкість для відновлення контрнаступу через Оскіл, якщо вони це вибрали", – додали аналітики.