Гендиректор YASNO повідомив, скільки українцям доведеться жити в режимі світло за графіком

Прогноз після обстрілів 5 грудня лишається незмінним

Після обстрілів 5 грудня продовжуються обмеження по генерації по всій країні. Тому говорити про повернення до стабілізаційних графіків зарано. Про це повідомив гендиректор YASNO Сергій Коваленко в ефірі телемарафону.

За його словами, щонайменше до кінця березня українці житимуть в режимі "світло за графіком".

"До кінця березня, базовий сценарій, який буде для нас хорошим, якщо ми проживемо зиму та початок весни у стабілізаційних графіках", – сказав Коваленко.

Очільник НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що влучання ракет РФ, які не вдалося збити нашим захисникам під час ворожої масованої атаки, призвели до значних ушкоджень електростанцій та підстанцій “Укренерго”, але в цілому ситуація залишається контрольованою.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі дефіцит потужності в енергосистемі України становить 19% від прогнозного споживання.

За словами Шмигаля, за останні місяці від масованих атак росіян пошкоджень зазнали 35% ключових об’єктів магістральних мереж.

На 70% з них “прилітало” по два і більше рази. Вчора в одну з підстанцій на Одещині ворог випустив одразу 7 ракет. Тому в країні продовжують діяти графіки відключень, – повідомив він.

5 грудня Україна пережила восьму масовану ракетну атаку російських окупантів. Були влучання по обʼєктах енергетичної інфраструктури й повʼязані з цим аварійні відключення світла.

Українські військові збили понад 60 із 70 ракет, які російські окупанти випустили по Україні.