У Януковича конфіскували все майно — рішення Вищого антикорупційного суду

Рішення ухвалене за позовом Міністерства юстиції України

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про конфіскацію майна президента-втікача Віктора Януковича. Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

Таке рішення за позовом Міністерства юстиції України ухвалили судді ВАКС Віталій Крикливий, Віктор Ногачевський та Віктор Маслов.

З 2014 по 2019 рік ця справа перебувала в Генеральній прокуратурі без руху, а в грудні 2019 її було передано в НАБУ.

Зокрема, у дохід держави стягнули

  • Межигір’я, в тому числі і знамениту Хонку

  • готельно-ресторанний комплекс у Сухолуччі

  • квартиру на Оболонській набережній

  • паркомісця

  • 31 млн грн та 84,9 тисяч доларів на банківських рахунках

  • 100% часток у статутному капіталі ТОВ “Танталіт” та “Будинок Лісника”

  • 537 культурних цінностей на 18,7 млн євро (книги, ікони, картини, антикварні меблі, годинники, вази, шаблі, рушниці і навіть гармата 19 століття).

Підставою для конфіскації стало сприяння Януковичем проведенню підривної та терористичної діяльності проти України та веденню агресивної війни з боку РФ.

Як відомо, він публічно звертався до Президента Зеленського із закликами про припинення війни шляхом прийняття умов країни‑агресора.

Тепер Віктор Янукович має п’ять днів для оскарження цього рішення в апеляційній палаті.

«Окремо слід відзначити, що більшість активів вдалося конфіскувати завдяки якісній роботі детективів НАБУ в рамках кримінального провадження щодо Межигір’я», — відзначають в ЦПК.

Детективи оглянули та ініціювали арешт сотень активів на території Межигір’я та передали їх до АРМА, домоглися заочного арешту для Януковича та його сина, визнали активи в Межигір’ї цілісним майновим комплексом і, зрештою, після завершення розслідування передали справу до суду.