Експерт оцінив шанси окупантів захопити Бахмут

Є ймовірність того, що Бахмут потрібен росіянам, аби вийти в район Часового Яру з водогоном, від якого потім відновити водопостачання в Донецьк

Бахмут став не просто військовою ціллю росіян, він має символічне та політичне значення для країни-агресора. Тож загарбники можуть як відчайдушно прориватися у місто, так і зупинитися, коли зрозуміють недоцільність просування далі.

Про це військовий експерт, полковник Сергій Грабський розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Він оцінив шанси росіян щодо захоплення Бахмуту як 50 на 50. За його словами, окупанти вже так давно б'ються за місто, що вже складно зрозуміти, що вони хочуть.

"Моя думка: з огляду на те, що Бахмут не є видатним військовим пунктом, він є більше політичним, тут може спрацювати таке поняття як людський фактор. Тобто в певний момент росіяни можуть зупинитися у зв'язку з недоцільністю просування далі. Або навпаки: вони можуть відчайдушно рватися вперед, щоби прорватися. Це все впирається в людський фактор", – сказав експерт.

Окрім того, Грабовський зазначив, що є ймовірність того, що Бахмут потрібен росіянам, аби вийти в район Часового Яру з водогоном, від якого потім відновити водопостачання в Донецьк.

"Технічно Бахмут для них важливий з огляду на те, що він прикриває два напрямки – на Слов'янськ і на Костянтинівку. І взявши Бахмуту, вони можуть просуватися далі, на захід", – додав він.