На нас чекає російський наступ найближчим часом — Арестович

На нас чекає російський наступ найближчим часом — Арестович

У Росії очікується нова хвиля мобілізації, і нова спроба наступу на Україну. Про це в ефірі «Фейгін LIVE» заявив радник Офісу президента Олексій Арестович

У Росії очікується нова хвиля мобілізації, і нова спроба наступу на Україну. Про це в ефірі «Фейгін LIVE» заявив радник Офісу президента Олексій Арестович.

«Мобілізація у РФ не припинялася з березня 2022 року. Вона почалася через два-три тижні після початку війни. Тоді вона була прихованою, її не оголошували. І призивали окремі військові спеціальності. А у вересні мобілізація стала відкритою», — сказав Арестович.

За його словами, багато хто з мобілізованих був відправлений на фронт «затикати дірки» без підготовки або з мінімальною підготовкою. Є й росіяни, які проходили і досі проходять підготовку.

«Треба розуміти, що на нас чекає російський наступ найближчим часом», — наголосив радник ОП.

Водночас, додав він, росіянам, які можуть потрапити під мобілізацію, необхідно задуматися. Бо спроба будь-якого наступу на будь-якому напрямку для військ, які набагато менш боєздатні, ніж ті, що наступали на початку війни, — буде провальною.

Нова хвиля мобілізації, яка планується з 5 січня, може пройти одночасно із закриттям кордонів у Росії, зазначив Арестович.