Сили оборони здатні повернути собі ініціативу у 2023-му — ISW

Українська сторона підтверджує попередні висновки американських аналітиків про те, що у РФ немає великої кількості підготованих резервів, які можна було б перекинути на фронт, аби змінити хід війни

Якщо в України буде достатньо підтримки Заходу, яка надходитиме нам своєчасно, то ЗСУ зможуть цього року повернути собі ініціативу, вважають в Інституті вивчення війни США. В останньому зведенні організації роблять такі висновки, опираючись на заяви президента Володимира Зеленського та міністра оборони Олексія Резнікова про те, що наша сторона продовжує підготовку до контрнаступу.

Там також нагадали слова члена комітату ВР з питань нацбезпеки Федора Веніславського про те, що РФ розмістила всі свої бойові підрозділи на лінії зіткнення Луганської та Донецької областей, а також частково на Запоріжжі. Там вважають таку заяву підтвердженням попередньої своєї оцінки про те, що окупанти не мають великої кількості незадіяних боєготових резервів, які можна було б перекинути на фронт, і які б змінили хід операції.

"Ці українські заяви узгоджуються з оцінкою ISW про те, що Україна здатна повернути собі ініціативу у 2023 році з достатньою та своєчасною підтримкою Заходу", – резюмували аналітики Інституту вивчення війни.