РФ використала стратегічний запас дальнобійних ракет на трансформаторні будки – Ігнат

Росія використала стратегічний запас далекобійних високоточних ракет на удари по Україні, але продовжує поповнювати свої запаси

Росія використала стратегічний запас далекобійних високоточних ракет на удари по Україні, але продовжує поповнювати свої запаси.

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Freeдом

Пряма мова: "У противника недостатньо високоточних далекобійних ракет. Витрачено стратегічний запас (Не всі. Тому що зараз скажуть, що я заявив, що ракети всі витрачені. Ні) далекобійних і високоточних ракет, таких як крилаті ракети Х-101, "Калібр", а також балістичних "Іскандер М", які противник використовував від самого початку війни в різних цілях.

Найбільшу кількість ракет (близько 800) противник використовував саме для ударів по нашій інфраструктурі, паливно-енергетичному сектору України.

Таким чином, маючи ще деякий запас, вони будуть далі накопичувати (ракети -ред.). Але накопичувати непросто, раніше вони їх роками накопичували, але ось так використали "на трансформатори будки".

Деталі: За словами Ігната, у такий спосіб росіяни шукають нові методи нанесення ударів: окрім реактивної артилерії проміняються С-300 (зенітні ракети, які противник запускає по балістичній траєкторії по наземних цілях у прифронтових зонах -ред.) та авіаційні бомби.