Війна скоро закінчиться — Резніков

Україна не піде на мирні домовленості із кремлівським режимом та Володимиром Путіним

Україна не піде на мирні домовленості із кремлівським режимом та Володимиром Путіним. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю NV.

Резніков нагадав, що, по-перше, президент України Володимир Зеленський заявив, що не сідатиме за стіл переговорів із президентом РФ.

«По-друге, український народ на це не піде, якщо ви почитаєте всі останні соціологічні дослідження, то все за перемогу, за звільнення наших територій ніхто не домовлятиметься... Третє — парламент України відображає думку народу. Тому всі наші партнери повинні розуміти: ми не йтимемо на компроміси», — наголосив очільник Міноборони.

Резніков заявив, що командування готове до переговорів лише на умовах України, тобто після виведення російських військ з подальшим узгодженням щодо репарацій та контрибуцій.

«Тож нічого не зміниться за будь-яких обставин. Позиція президента, народу, позиція партнерів, моя особиста позиція — ми всі збігаємося, "зради" не буде», — додав він.

Міністр назвав війну в Україні найбільшою на планеті з часів Другої світової. Він зазначив, що зараз конфлікт переріс у війну ресурсів. Також Резніков зазначив, що війна не може тривати довго, оскільки світ пам'ятає про злочини Росії в Україні.

«Я думаю, ця війна незабаром закінчиться. Звичайно, хотілося б, щоб вона й не починалася, але особисто я вірю в цей рік як у рік перемоги», — резюмував він.