Повітряні сили: Покрити всю Україну ППО зараз не можемо, але мобільні вогневі групи стають дедалі ефективнішими

Ефективність мобільних вогневих груп, які протидіють російським атакам, вдається нарощувати і вона зростатиме й надалі, вважає речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Ефективність мобільних вогневих груп, які протидіють російським атакам, вдається нарощувати і вона зростатиме й надалі, вважає речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Про це він сказав в етері телемарафону в понеділок, 24 квітня.

За його словами, зараз Україна не може покрити всю територію системами ППО, але мобільні вогневі групи, озброєні стрілецькою зброєю, кулеметами, щоразу показують дедалі більшу ефективність, зокрема уночі.

«Patriot надходять, але і С-300, і Буки теж не довговічні. Треба розуміти, що ця техніка теж на межі можливостей. Ми поступово йдемо шляхом заміни радянського парку техніки ЗРК», — сказав Ігнат.

Він додав, що українські захисники та виробництво пристосовують до реалій сучасної війни, виготовляючи новітні засоби. Як приклад «винаходу» Ігнат навів квадрокоптери, з яких скидають гранати.

Раніше речник Повітряних сил заявив, що атаки Росії по критичній інфраструктурі України Shahed та крилатами ракетами суттєво виснажили українську ППО іїї потрібно підсилювати.