Активне дозвілля: чому варто купити дитині самокат

Обираючи новий транспорт для дитини, варто зважати на захоплення майбутнього власника та подумати про користь від придбання того чи іншого девайса для фізичного розвитку

Свіже повітря, рух, веселощі, пізнання нового — все це допомагає малюкам розвиватися, рости здоровими та сповненими енергії. Тому важливо пропонувати дітям нові види активностей, адже любов до цього виховується змалку. Крім гри у м’яч і прогулянок, юних любителів пригод можуть зацікавити велобіги, скейти та самокати. Обираючи новий транспорт для дитини, варто зважати на захоплення майбутнього власника та подумати про користь від придбання того чи іншого девайса для фізичного розвитку. 

Чому самокат — мастхев для дитини будь-якого віку

Сучасні малюки мало не з пелюшок такі рухливі, що вже до півторарічного віку батьки змушені змінювати візочок на щось більш легке та цікаве. Нерідко вибір падає на самокат: спочатку ним керує матуся, а згодом дитина вчиться їздити самостійно. Такий девайс не тільки вигідний фінансово (бо буде актуальним кілька років), а й корисний для фізичного розвитку малюка. Перші самокати мають сидіння та батьківську ручку, тому активної участі в керуванні дитина не бере. З часом всі додаткові елементи стають не потрібні, і малюк починає опановувати транспорт самотужки. 

Під час самостійного руху на самокаті дитина вчиться тримати рівновагу, зміцнюються м’язи й вестибулярний апарат малюка. У 3-4 роки хлопчики та дівчатка вже вміло їздять без сторонньої допомоги, хоча двоколісні самокати їм пропонувати зарано. Оптимальний варіант — триколісна модель. Крім користі для здоров’я, такий подарунок сприятиме підвищенню розумової активності, адже під час руху діти:

  • аналізують ситуацію довкола;

  • вибирають конкретні маршрути;

  • оминають перешкоди;

  • вчаться орієнтуватися у просторі;

  • запам’ятовують назви напрямків тощо.

Самокат стане вдалим презентом як для хлопчика, так і для дівчинки практично будь-якого віку. Головне — врахувати головні критерії вибору.

Як вибрати самокат для дитини

Зорієнтуватися в сучасному асортименті та купити якісний девайс для активного дозвілля буває складно. Щоб вибір був вдалим, а дитина — із задоволенням бігла на вулицю для прогулянок на самокаті, варто врахувати низку критеріїв:

  • вік майбутнього власника;

  • тип транспорту — дво-, три- або чотириколісний, з сидінням чи без;

  • комплектація та додаткові функції — світло, гальма, звукові ефекти;

  • призначення — прогулянкові варіанти чи специфічні трюкові моделі;

  • уподобання та побажання щодо дизайну. 

Варто віддати перевагу самокатам з гумовими надувними або литими колесами та конструкціям з можливістю регулювання висоти керма. Більшість сучасних моделей представлена на сайті компанії Алло, тому вибір можна зробити навіть онлайн. Перед придбанням краще запитати думки майбутнього власника чи власниці, аби підібрати відповідний варіант. Це допоможе не тільки купити ідеальний подарунок, а й встановити більш довірливі стосунки з дитиною.