Всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації

Нардепи повертають уряду законопроєкт про мобілізацію

Законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби викликав багато дискусій

Верховна Рада повертає на доопрацювання уряду законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації.

Джерело: керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в Telegram

Пряма мова: "За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті  та у робочих групах".

Деталі: Арахамія розповів, що 11 січня відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі.

Були присутні головнокомандувач Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

Законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби викликав багато дискусій.

За словами керівника фракції СН, нардепи розуміють запит військового командування і готові йти назустріч, але не всі норми можуть бути підтримані.

Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані.  Про це було відкрито сказано військовому командуванню.

При цьому Арахамія стверджує, що всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.