В Славянске открылось почетное консульство Латвии

В Славянске открылось почетное консульство Латвии

Официально

Латвійська Республіка відкрила почесне консульство у Слов’янську. В урочистостях взяли участь голова комітету закордонних справ Сейму Латвійської Республіки Ріхардс Колс, надзвичайний і повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, надзвичайний і повноважний посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомви голова ДонОДА Павло Кириленко.

Це – перша дипломатична установа, яка відкривається на Донеччини після окупації частини області. Така підтримка від країн європейської та євроатлантичної спільноти для нас надзвичайно важлива. Особливо – в умовах війни.

Латвія завжди підтримувала українських військових та цивільних, що постраждали від війни. Між нами вже існує довготривала культурна та освітянська співпраця, тепер буде активніше розвиватися ще й економічна.

Вдячний Латвії за послідовну відкриту та дієву проукраїнську позицію. І особисто – надзвичайному і повноважному послу Латвійської Республіки в Україні пану Юрісу Пойкансу за висловлений намір перенести консульство до Донецька одразу після звільнення міста від окупантів.

Після відкриття консульства відбулося покладання квітів до меморіалу закатованим мешканцям Слов’янська – і це ще один вияв шани з боку Латвії до нашої боротьби за свободу.

Бажаю наснаги та успіхів новопризначеному почесному консулу Олександру Павенку та всьому консульству.