В Славянске разворачивают новое отделение для больных коронавирусом

281 случай за неделю вынуждает

Иллюстративное фото       Слов'янська міська рада повідомляє  

Двісті вісімдесят один лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську на минулому тижні. Коефіцієнт виявлення складає 42,4%. Про це на прес-конференції 27 жовтня повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим.

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 1449 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 97 з тих, хто захворів — діти.

23 випадки, на жаль, закінчилися летально. Всі ці пацієнти мали супутні хвороби, що ускладнили перебіг інфекції коронавірусу. Дев’ятнадцятеро з тих, хто помер — особи, старші за шістдесят років.

Більшість інфікованих (921) вже вилікувалася, серед них — 65 дітей. 505 людей продовжують хворіти. У тому числі — 25 співробітників органів місцевого самоврядування.

Наразі у лікарні Костянтинівки та Слов’янська госпіталізовані 37 пацієнтів. За словами Олени Джим, місто готує для прийому хворих на COVID-19 урологічне відділення клінічної лікарні. За необхідності буде долучено також хірургічне відділення.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебуває 1227 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 662 забори біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 317 містян проходять лікування з приводу пневмонії. 36 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 600-м мешканцям міста.

Звертаємо увагу, що за період карантину на реалізацію протиепідемічних заходів із місцевого бюджету було виділено 8002,45 тис. грн. З цієї суми вже використано 6504,15 тис. Крім цього, Слов’янськ отримав спонсорської допомоги у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури та ШВЛ на 4381,9 тис. гривень.