Відпочинок по-українськи: популярні місця серед туристів

Відпочинок по-українськи: популярні місця серед туристів

Відпочинок по-українськи: популярні місця серед туристів

Україна відома своїми зеленими зонами. Тут можна відпочити навіть краще, ніж за кордоном. Усі люди можуть провести свою відпустку на Чорному чи Азовському морі, поїхати в Карпати або на Шацькі озера. Не менш цікавий варіант – туристичний похід, подорож по цікавим місцям разом з наметом за групою друзів.

На території країни розташовано чимало прекрасних замків, музеїв, паркових комплексів, соборів та давніх пам’яток. Все, що треба, – вибрати місця, детально спланувати відпочинок та відправитись у подорож разом з близькими людьми чи наодинці. Під час подорожі кожна людина рано чи пізно втомлюється і, бажаючи перепочити у комфортних умовах, зупиняється в готелі. Якщо хочете трохи зекономити, знайдіть та використайте промокоди Booking. Вони дають знижку на готельні номери.

Де відпочити літом

До найпопулярніших місць відносяться Карпати, Шацькі озера, Чорне та Азовське моря. Деякі туристи обожнюють приїжджати до Асканії-Нови. Це великий заповідник з унікальними тваринами на Херсонщині. Тут все залежить від цілей та планів. Наприклад, якщо ви бажаєте добре засмагнути, купити сувенірів та скуштувати рибних делікатесів, то кращий варіант – Одеса чи Херсонська область. Там на вас чекає чимало цікавого, а головне – яскраве море, фрукти та культурні пам’ятки (в Одесі – чудовий оперний театр, як варіант). Чудова архітектура великого міста здатна підкорити будь-якого туриста. Але у такого відпочинку є один мінус – скупчення людей у туристичних місцях.

Якщо бажаєте спокою, то слід відправитись на Азовське море. Воно ідеально підходить для сімейного відпочинку, разом з дітьми або коханою людиною. Безпечні пляжі – насолода для батьків. Зупинитися можна у спеціальних пансіонатах або готелях, де вже давно звикли до туристів, особливо у Бердянську, Кирилівці та Генічеську.

Для довгих подорожей краще обрати Шацькі озера. Тут туристів приваблює неймовірно красива природа – лісовий край, серед якого розкинулись 23 озера. Найпопулярніше серед них – Світязь, воно відоме як найбільш глибоке та чисте озеро в Україні. Температурний режим у цьому місці не такий високий, як у великих містах. Сонце може цілу неділю ховатись за хмарами, створюючи неперевершену картину. Для гостей на Шацьких озерах проводяться цікаві екскурсії, а любителі риболовлі можуть знайти чимало зручних місць. Також тут можна зібрати цілющі трави, подивитись на рідкісні рослини і відпочити серед хвої. Для туристів працюють місцеві готелі, пансіонати та наметові містечка.

Не менш відомими є Карпати – величезні гори разом з цілющими джерелами, озерами та своїми жителями. Тут вас чекає гуцульська культура, колоритні сільські хатинки, вишиванки та коломийки. Високо у горах – справжній лісовий край з дикою природою та свіжим повітрям. Тут є чимало водоспадів. Зупинитись можна як у сільській затишній хатинці з домашнім вином та випічкою, так і у справжньому котеджі.

Куди можна поїхати взимку

Кращий варіант – лижі у Карпатах. Якщо давно мріяли побачити засніжені гори, то вперед! Взимку тут можна добре покататися на лижах, сноубордах та традиційних санках. Серед популярних міст – Буковель, Ясиня, Яблониця, Верховина. Ціни тут бувають різними, в залежності від обраного місця відпочинку та плану.

Також багато людей обирають Шацькі озера для зимового відпочинку. Заморожена вода приваблює туристів своєю красою, як і засніжені сосни. Але про намети у холодний сезон слід забути – якщо не бажаєте замерзнути, зупиняйтесь у затишних готелях або пансіонатах. Вони працюють у будь-який період.

Де краще зупинитися

Чимало українців бажають зекономити під час відпочинку, тому шукають «середні» варіанти, щоб провести час з комфортом і не витратити багато грошей. Але можна зробити по-іншому: переглянути каталог промокодів на Promocodius і обрати найкраще. Великі знижки допоможуть відпочити з максимальним задоволенням і не витратити всю суму одразу.

Якщо ви вирішили відправитися у подорож по країні і бажаєте зупинитися у комфортному номері з усіма перевагами, обирайте для себе та близьких людей найзручніші варіанти на нашому сайті!