Все идет по плану: какие проекты воплощаются в Славянске

Все идет по плану: какие проекты воплощаются в Славянске

Город становится лучше!

Cлов'янська міська рада інформує:

Сім мільйонів гривень з сімдесяти двох запланованих вже виділено на роботи з відновлення тролейбусного маршруту №5, який з’єднає залізничний вокзал та мікрорайон Хімік. Наразі на лінії відбувається демонтаж старого обладнання та інші підготовчі роботи. Це та інші питання були обговорені на онлайн прес-конференції, яку провели 4 серпня міський голова Слов’янська Вадим Лях та його заступник Юрій Підлісний.

Нагадаємо, що відновлення тролейбусного руху за маршрутом №5 відбувається за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Всього місто отримає сімдесят два мільйони гривень. Ці гроші будуть спрямовані на придбання п’яти тролейбусів, два з яких мають запас автономного ходу, а також заміну бетонних опор, монтаж трансформаторних підстанцій та монтаж двадцяти сучасних зупинок.

Крім того, ЄІБ планує виділити двадцять два мільйони гривень на реконструкцію міської лікарні №1, розташованої по вулиці Василівській. Вже виділено два мільйони гривень, і роботи на об’єкті продовжуються. Нагадаємо, що у будівлі здійснюються повна заміна комунікацій та покрівлі, утеплення зовнішніх стін, внутрішні роботи. Також у лікарні з’явиться ліфт.

За словами очільника міста, ремонтні роботи на двох інших великих об’єктах — пологовому будинку та стадіоні ім. Юрія Скиданова — просуваються за встановленими термінами. Кошти на ремонт і реконструкцію отримані з Державного фонду реконструкції та розвитку (ДФРР) та міського бюджету. Будівельники мають здати пологовий будинок вже у вересні цього року. На стадіоні реконструкція завершиться у жовтні.