У Богородичному річку Сіверський Донець тепер можна перейти вбрід

У Богородичному річку Сіверський Донець тепер можна перейти вбрід

Найближчі магазини – у сусідньому Святогірську

Після того, як у березні було підірвано міст через Сіверський Донець, жителі села Богородичне виявилися відрізаними від цивілізації: до Слов'янська – 25 кілометрів, громадський транспорт до Богородичного не ходить, магазини закрилися. Тому багато жителів Богородичного виїхали звідси ще до початку битви за село.

Після деокупації села здавалося, що життя у зруйноване Богородичне не повернеться раніше весни наступного року.

Але не все так однозначно. Виявилося, що є і такі жителі села, які вважають, що жити у напівзруйнованому, але своєму будинку, краще, ніж нескінченно скитатися по чужих кутках. Тому деякі жителі Богородичного поступово повертаються до рідного села. Як можуть, ремонтують своє житло, щоб перезимувати в рідному будинку.

Але як жити у «мертвому» селі, де сьогодні немає нічого?! Де, наприклад, купувати хліб та продукти? У Слов'янськ не наїздишся. Та й не всі мають автотранспорт. А крутити педалі півсотні кілометрів (до Слов'янська та назад) не кожен зможе!

Тимчасовий вихід було знайдено: за продуктами та ліками – до Святогірська!

І тут людям, хоч як це дивно, допомагає підірваний міст через річку Сіверський Донець.

Так, міст після підриву обвалився повністю. Але він перегородив річку таким чином, що можна, йдучі по його перекриттям і балкам, перебратися на інший берег річки. Звичайно, доводиться йти кілька метрів по пояс у крижаній воді. Зате потім, всього за п'ять кілометрів, рятівний Святогірськ – місто, в яке поступово повертається життя!

Звичайно, навесні, під час повені, рівень води в річці підніметься, і тоді перейти річку «вбрід» навряд чи вийде.

Зате в морози, коли Сіверський Донець замерзне, річку можна буде «форсувати» по льоду!

>