Лакомый земельный участок вернулся в коммунальную собственность Святогорского горсовета

14 гектаров стоимость 8 миллионов гривен

У ході розгляду Господарським судом Донецької області позовної заяви Слов'янської місцевої прокуратури, поданої в інтересах держави в особі Святогірської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю, сторонами по справі досягнуто домовленості та підписано акт приймання-передачі земельної ділянки, що розташована на території м. Святогірська та з 2010 року мала б використовуватись під будівництво готельно-розважального комплексу, у зв’язку із розірванням договору оренди за взаємною згодою сторін.

Законною підставою для розірвання договірних відносин стало порушення орендарем умов договору оренди землі, у тому числі невикористання її за цільовим призначенням та накопичення заборгованості з орендної плати за період з червня 2016 року по квітень 2018 року на загальну суму понад 380 тис грн.

Відтак, за втручання прокуратури до комунальної власності повернуто землю рекреаційного призначення площею 14,2 га і вартістю 8,2 млн грн.

Крім того, рішенням суду у повному обсязі задоволено позовні вимоги прокуратури щодо стягнення з підприємства заборгованості за користування землею.

Прес-служба прокуратури Донецької області