Паралимпийцы из Славянска принесли медали Украине

Подробности

Третій день Ігор XVI Паралімпіади в столиці Японії Токіо виявився «срібним» для плавців Донецької області. 27 серпня нагороди до скарбнички команди України принесли два спортсмени зі Слов’янська, вихованці заслужених тренерів України Світлани та Андрія Казначеєвих. Повідомляється на сайті ДонОДА.

32-річний Сергій Кліпперт став автором історичної ювілейної медалі – 500-ї за весь час виступів української збірної на Паралімпійських іграх. У плаванні на дистанції 100 метрів на спині серед спортсменів з порушеннями зору (клас S12) він показав другий результат – 1:00.71 хвилина, поступившись лише представнику Азербайджану Раману Салею (1:00.30). Відзначимо, що для Кліпперта паралімпійська медаль є 13-ю в кар’єрі: він – дворазовий чемпіон, а також срібний призер Ігор 2004 року, дворазовий срібний та чотириразовий бронзовий призер Ігор 2008 року, дворазовий бронзовий призер Ігор 2012 року, чемпіон Ігор 2016 року.

21-річний Андрій Трусов, дебютант Паралімпійських ігор, посів друге місце на дистанції 200 метрів комплексним стилем серед плавців з порушенням опорно-рухового апарату (клас SМ7). Спортсмен Донеччини показав дуже гідний час – 2:29.99 хвилини, але на фініші з новим світовим паралімпійським рекордом (2:29.01) його випередив Марк Маляр з Ізраїлю.

Таким чином, третій день представники Донецької області завершили з чотирма нагородами в активі: раніше бронзовими медалями відзначилися легкоатлетка Юлія Павленко (в стрибках у довжину) та велосипедист Єгор Дементьєв (трек, гонка переслідування на 4000 метрів).

Фіналістами змагань 27 серпня стали ще три паралімпійці Донеччини. За крок від нагород зупинились, посівши 4 місця, плавець Ярослав Семененко (50 м батерфляй серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, клас S5) і легкоатлет Микола Жабняк (штовхання ядра серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, клас F37). Плавчиня Ярина Матло фінішувала шостою на 100-метрівці на спині серед спортсменок з порушеннями зору (клас S12).

Нагадаємо, що на XVI Літніх Паралімпійських іграх, які тривають з 24 серпня по 5 вересня, від Донецької області виступають 14 представників 4 видів спорту: плавці Юрій Дворський, Сергій Кліпперт, Олександр Комаров, Василь Крайник, Ярина Матло, Ярослав Семененко, Віктор Смирнов, Андрій Трусов, Данило Чуфаров, легкоатлети Юлія Павленко, Володимир Пономаренко, Микола Жабняк та спортсмен-лідер Вячеслав Понька, велосипедист Єгор Дементьєв, веслувальник Ярослав Коюда.