Славкурорт: дело снова уходит в суд

Нерадивые распорядители сопротивляются до последнего

Слов'янська ВЦА інформує

ПрАТ “Укрпрофоздоровниця” 16 листопада подало апеляцію на рішення Господарського суду Донецької області про дострокове розірвання договору на тимчасове користування землею між Слов'янською міськрадою та ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов'янський курорт». Про це очільник Слов’янської територіальної громади Вадим Лях розповів на пресконференції 23 листопада.

Нагадаємо, що договір на довгострокове користування 240,8 га землі між міськрадою та «Укрпрофоздоровницею» було укладено у 1999 році — на 25 років. З того часу змінився правовий статус користувача. За минулі роки із відведених користувачеві гектарів кілька разів вилучалися земельні ділянки, встановлювалося нецільове використання землі. Слов'янська міська рада зверталася до підприємства з вимогою привести договір у відповідність до фактичного використання ділянок. Але реакції від ДП СКРЦ «Слов'янський курорт» не було.

Все це дало підстави для міськради звертатися до суду. Вперше це було зроблено у 2017 році. Тоді місто виграло першу інстанцію — обласний Господарський суд, і програло в апеляції. Касація прокуратури до Верховного суду у вересні минулого року залишилася не задовільненою.

У жолвтні 2021-го громада знов виграла Господарський суд. Чекаємо на рішення по апеляції.

Тим часом, у суботу, 20 листопада, Словкурорт відвідала голова Держагентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів. Гостя зустрілася із керівником Слов’янської міської ВЦА Вадимом Ляхом, громадськими активістами. Вони оглянули парк, озера та корпуса санаторіїв, обговорили перспективи його розвитку, коли земля повернеться у власність громади.

Мар’яна Олеськів зазначила, що курорт має великий туристичний потенціал і треба працювати у цьому напрямку.