Славянск пока не нуждается во втором отделении для больных коронавирусом

Официально

Слов'янська міська рада повідомляє

Сто сімдесят п’ять лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську на минулому тижні. Коефіцієнт виявлення складає 41,6%. Про це на прес-конференції 24 листопада повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим. Вона також наголосила, що і коефіцієнт виявлення, і кількість нових захворювань почали знижуватися, у порівнянні з минулим тижнем.

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 2410 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 132 з тих, хто захворів — діти.

Більшість інфікованих (1948) вже вилікувалася, серед них — 117 дітей. 416 людей продовжують хворіти. Наразі в інфекційне відділення Слов’янська госпіталізовані 43 пацієнти. За словами Олени Джим, необхідності у відкритті ще одного відділення для хворих на COVID-19 поки що немає.

У той же час, 46 випадків захворювання, на жаль, закінчилися летально. Ще у трьох випадках очікуються результати патогістологічного обстеження. 39 пацієнтів серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 1042 мешканці міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 421 забір біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 305 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. 43 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 957 містянам. За словами Олени Джим, це утричі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Звертаємо увагу, що за період карантину на реалізацію протиепідемічних заходів із місцевого бюджету було виділено 9627,25 тис. грн. З цієї суми вже використано 8827,45 тис. Крім цього, Слов’янськ отримав спонсорської допомоги у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури та ШВЛ на 6201,55 тис. гривень.