Спустя пять лет: в Славянске полицейские вычислили пособника боевиков

Как это было?

Допомагаючи бойовикам, чоловік перевіряв автомобілі на блокпосту. Роботу йому запропонували його знайомі, які вже були в «штаті» НЗФ. Але згодом, як і безліч інших бойовиків, "службу" він залишив.

У ході роботи із населенням оперативники отримали інформацію про те, що житель Слов'янського району 1989 року народження раніше був учасником незаконних збройних формувань.

Чоловік розповів, як у квітні 2014 року спілкувався з прихильниками "руського миру", після чого вирішив приєднатись до них. Він заступав на "чергування" до блокпосту, що був розташований на в’їзді в місто з боку Харкова. Його функції полягали у перевірці паспортів та інших документів громадян, що проїжджали в автотранспорті.

Після початку активної фази бойових дій посібник терористів злякався за своє життя, і втік. Весь цей час він ретельно приховував свою причетність до незаконних збройних формувань. Незважаючи на всі обережності, він був затриманий правоохоронцями.

Наразі перевіряються всі факти "служби" правопорушника на бойовиків. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України.