Україна вже третій тиждень живе без дефіциту електроенергії

В «Укренерго» розповіли про ситуацію в енергосистемі країни

В Україні вже 18 днів відсутній дефіцит електроенергії і поки не прогнозується, повідомили в «Укренерго». Там зазначили, що сьогодні українці споживають електроенергії на рівні звичайного робочого дня.

«Потреба в електриці країни повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи», – зазначили в «Укренерго».

Там з посиланням на Офіс генпрокурора додали, що за 4,5 місяці 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі України. З них 214 «прилетіли» по об’єктах високовольтної мережі НЕК «Укренерго».

«Причина відсутності дефіциту зараз – професійна робота енергетиків, які за кілька місяців змогли відновити функціональність енергосистеми та електростанцій. Працюють всі види електростанцій в енергосистемі… Триває незначний імпорт електроенергії», – додали в НЕК.

Однак, у прифронтових областях все одно зберігається складна ситуація. Зокрема, в результаті ворожих обстрілів є пошкодження у магістральних мережах на Дніпропетровщині, а також у мережах операторів систем розподілу у Донецькій та Херсонській областях.

«Відновлення здійснюються за умов безпекової ситуації для ремонтних бригад. Енергетики також продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, для збільшення доступної потужності в енергосистемі та підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів», – підсумували в «Укренерго».