Затягування війни. Чому на Мюнхенській конференції говорили про невтішний варіант — пояснює Пристайко

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю NV пояснив, чому на Мюнхенській безпековій конференції обговорювали невтішний варіант затягування війни в Україні

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю NV пояснив, чому на Мюнхенській безпековій конференції обговорювали невтішний варіант затягування війни в Україні.

Як сказав Пристайко NV, це пов’язано з тим, що для частини європейських країн війна в Україні є дискомфортом, але не загрожує їхній безпеці.

«Нездатність мирних суспільств мобілізуватися до воєнного стану — це те, що ми з вами спостерігаємо. Всім би хотілося, щоб ця проблема зникла сама собою, була подалі від них, з мінімальними витратами. Ну, і хотілося б, щоб Україна теж залишилася, але, ну вже як буде», — сказав посол України у Великій Британії.

Він наголосив, що для країн Балтії та Польщі так питання не стоїть, оскільки, зокрема у Польщі, розуміють, що вони можуть бути наступними.

«Велика Британія, яка не є членом ЄС, яка активно шукає своє місце у глобальному світі, вона так для себе цю ситуацію не бачить. Вона спокійно готова перенести певні труднощі, ви бачите, що тут також зростає вартість життя, економіка не у найкращому стані. Але разом з тим Велика Британія ділиться усім, що в них є, надаючи підтримку нам у всіх починаннях», — сказав також Пристайко.