Перевірки переселенців: В яких випадках можуть скасувати виплати

В Україні проводяться вибіркові перевірки переселенців — за наявності підозри щодо неправомірного отримання допомоги ВПО. Про це повідомляє Мінреінтеграції

Ілюстраційне фото, джерело – Новини Донбасу

В Україні проводяться вибіркові перевірки переселенців — за наявності підозри щодо неправомірного отримання допомоги ВПО. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

За даними відомства, кількість перевірок, як порівняти з минулим роком, знизилася майже в 12 разів. Водночас, наголосили в міністерстві, питання вибіркових перевірок ВПО щодо їхньої фактичної присутності на заявленому місці залишається актуальним.

Зазначається, що співробітники територіальних органів соціальних служб мають попереджати переселенців про відвідування з метою перевірки, а під час самої перевірки складається відповідний акт. Якщо ВПО не було на місці, їй залишать повідомлення про необхідність протягом десяти днів прибути до органу соціального захисту населення для проходження ідентифікації. У разі неявки переселенцям можуть скасувати статус ВПО та припинити передбачені для них виплати.

«Людей мають попереджати. Вони не зобов'язані 24/7 перебувати вдома, щоб не втратити грошову допомогу від держави, яка їм дуже необхідна. Перевірки мають здійснюватися лише за наявності підозри щодо неправомірного отримання допомоги», — заявила віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

У відомстві також розповіли, що статус ВПО можна втратити за умови переїзду за кордон, повернення на місце постійного проживання або якщо своєчасно не повідомити про зміну фактичного місця проживання.