ЗСУ успішно контратакували росіян біля Авдіївки – ISW

Збройні сили провели успішну контратаку біля населеного пункту Авдіївка на Донеччині, стверджують аналітики Інституту вивчення війни

Збройні сили провели успішну контратаку біля населеного пункту Авдіївка на Донеччині, стверджують аналітики Інституту вивчення війни.

Джерело: звіт ISW

Дослівно: "Українські сили, ймовірно, провели контратаку на північний схід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 квітня, вказують на те, що українські сили, ймовірно, відбили позиції на північний захід від Новоселівки (17 км на північний схід від Авдіївки) і просунулися впритул до населеного пункту".

Деталі: У той же час, кажуть фахівці ISW, незрозуміло, чи українські сили все ще утримують ці позиції, чи вони провели розвідувальну операцію і згодом залишили цей район.

Також аналітики стверджують, що окупанти не проводили жодних підтверджених наземних атак на заході Донеччини 4 квітня.

Що було раніше: За даними Генштабу, минулої доби українські захисники уразили 11 районів зосередження ворога і 3 пункти управління ворога, а також відбили понад 60 атак росіян. На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. В той же час ворог обстріляв населені пункти Новобахмутівка, Новокалинове, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка.