У Бахмуті бої ведуться за кожну багатоповерхівку, а інколи й за під'їзд — командир 93 ОМБ "Холодний Яр"

Втрати противника у місті колосальні, але, як вважає сам воєначальник, недостатні

Сили оборони продовжують контролювати дороги на Бахмут та захищати його, заявив полковник Павло Паліса – командир 93 ОМБ "Холодний Яр", яка тримає місто. Важкі бої на цій ділянці його бригада веде з серпня минулого року. Полковник розповідає, що коли після ротації у січні військові заходили у Бахмут знову, то здавалося, що втримувати його вдасться лише протягом кількох тижнів.

Паліса підтвердив, що російська армія на цьому напрямку не шкодує ні особового складу, ні боєприпасів. Окупанти рівняють Бахмут з землею.

"Але минуло вже чотири місяці, а ми все ще тут. Шляхи постачання до Бахмуту контролюються і є проїзними. Вперше я побував у Бахмуті в 2014 році, досі пам'ятаю, яке це було гарне місто. Зовсім не депресивне. Тепер воно зруйноване вщент", — заявив Паліса.

За його словами, у Бахмуті бої ведуться за кожну багатоповерхівку, а іноді й за під'їзд. Та його бригада повинна битися далі, про що заявляє й сам командир, адже оборона міста дозволить врятувати від такої ж участі Краматорськ та Слов'янськ.

"Тяжка оборона Бахмута дає час нашим новоствореним підрозділам для навчання та підготовки до майбутніх контрнаступальних дій. Втрати противника на цьому напрямку колосальні. Але я вважаю, що недостатні", — резюмував він.