В Славянске учреждение, где зафиксировали вспышку коронавируса, ушло на самоизоляцию

В Славянске учреждение, где зафиксировали вспышку коронавируса, ушло на самоизоляцию

ВИДЕО

Двадцять дві особи, у яких за минулу добу у Слов’янську було лабораторно підтверджено COVID-19, є працівниками одного з інтернатних закладів міста. Про це повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров'я департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко.

«На жаль, всі ці особи є працівниками одного з інтернатних закладів Слов’янська. Останнім часом у Слов’янську фіксується більша кількість захворювань на COVID-19. Спочатку це були працівники одного з підприємств Слов'янська, тепер – працівники інтернатного закладу. Загалом, на сьогодні в закладі захворіло 32 співробітника і 1 мешканка. Практично у всіх захворювання протікає безсимптомно, скарг не пред'являють, знаходяться на амбулаторному лікуванні, за винятком трьох осіб, які знаходяться в лікарні м. Костянтинівка», – розповів Олександр Педенко.

Оскільки заклад був на карантині ще з березня, занос вірусу був можливий тільки з боку співробітників, оскільки мешканці його не покидали.

Інтернат знаходиться на самоізоляції, всі мешканці інтернату знаходяться там. 29 співробітників добровільно надали згоду перебувати цілодобово в інтернатному закладі. Інтернат повністю забезпечений продуктами харчування, налагоджений побут. Тричі на день здійснюється температурний контроль.

Все контактне коло знаходиться на самоізоляції, у них відбираються проби. Також методами ІФА и ПЛР обстежуються і мешканці даного закладу.