Вспышки коронавируса позади. Донецкая область может ослаблять карантин

Три дня подряд соответствуем всем показателям!

Донецька область три дня поспіль виконує всі показники, необхідні для переходу на послаблений режим карантину. Про це на щотижневому брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території регіону 22 липня повідомив в. о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Гончаренко.

«Ми всі показники вже третій день виконуємо. Динаміка хороша. У нас майже 26 ПЛР-досліджень проводиться на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення складає всього 2%. У нас спалахи закінчилися. Ми наближаємося до спокійної роботи», – сказав Василь Гончаренко.

ін зауважив також, що з 21 липня дозволено проведення у лікувально-профілактичних закладах Донецької області профілактичних медоглядів працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб.

Але пом’якшення карантину не є приводом нехтувати запобіжними заходами, нагадав начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

З початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіли 813 осіб, з яких 591 людина одужала, а ще 211 продовжують лікування. Одинадцять випадків коронавірусної хвороби завершилися летально.

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.