Жителя Слов'янська нагороджено орденом «За мужність»

Жителя Слов'янська нагороджено орденом «За мужність»

Президент України підписав указ про вручення державних нагород України. У списку нагороджених і наш земляк

Щодня мільйони українців захищають нашу країну від підступного ворога. Усі вони працюють на майбутню перемогу України. Одні захисники та захисниці наближають нашу перемогу безпосередньо на фронті, хтось працює в тилу. Але є чимало й таких українців, які сьогодні теж перебувають на передовій, хоч і без автомата, але їхній внесок у боротьбу з ворогом також вагомий.

Мова про рятувальників – співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. З 24 лютого в Україні – безперервна надзвичайна ситуація.

А вчора Президент України Володимир Зеленський підписав черговий Указ про вручення державних нагород. У списку нагороджених і наш земляк – начальник Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України в Донецькій області полковник служби цивільного захисту Дмитро Сергійович Нікулеско.

Чимало жителів Слов'янська добре знають Дмитра Нікулеско. Свого часу він закінчив ЗОШ №1, потім навчався в енергобудівному технікумі. Вищу освіту здобував у Національному університеті цивільного захисту України. З 2008 року Дмитро Сергійович працював у Слов'янську на різних керівних посадах у системі ДСНС. А з 2021 року очолює управління ДСНС у Бахмуті.

Сьогодні такі міста Донбасу, як Бахмут, Сіверськ, Соледар – найгарячіші точки на карті бойових дій в Україні. І поки хлопці з ЗСУ «перемелюють» окупантів зі зброєю в руках, співробітники Бахмутського ДСНС на чолі з Дмитром Нікулеском у цілодобовому режимі усувають наслідки безперервних обстрілів: гасять численні пожежі, розбирають завали, рятуючи з-під них людей, надають допомогу постраждалим. Все це – щоденна робота співробітників ДСНС у Бахмуті, Сіверську, Соледарі.

При цьому Дмитро Нікулеско – не кабінетний начальник. Нерідко він разом зі своїми рятувальниками виїжджає на завдання. Саме так він розуміє свій службовий та громадянський обов'язок.

Згідно з Указом президента України Володимира Зеленського, вчора полковника служби цивільного захисту Дмитра Нікулеска нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Також у його особистому активі є чимало нагород, якими Д.С. Нікулеско раніше був відзначений, як учасник бойових дій.

… Від того, як закінчиться битва за Бахмут, залежить не лише майбутнє Слов'янська та Донеччини. За словами військово-політичного керівництва України, битва за Бахмут може стати ключовим етапом усієї війни.

Мужня робота наших воїнів, медпрацівників та рятувальників – основа майбутньої перемоги України.