Прапорці, які нагадують про страшну ціну звільнення України

Цими днями журналіст «Карачуна» побував у Києві. Як і більшість українців, завжди приходжу на головну площу столиці – Майдан Незалежності

Цими днями журналіст «Карачуна» побував у Києві. Як і більшість українців, завжди приходжу на головну площу столиці – Майдан Незалежності.

Зазвичай неспішно йду Інститутською, де у лютому 2014 року українці протистояли озброєним беркутівцям, зупиняюся біля фотографій Небесної Сотні. Згадую, як тоді все відбувалося, подумки співчуваю родинам загиблих на Майдані.

Але цього разу до Інститутської не дійшов. Увагу привернула величезна кількість синьо-жовтих прапорців, які немов виросли з-під землі на Майдані. Цими прапорцями було утикано майданчик гігантських розмірів (на фото).

Підходжу ближче і … все розумію: кожен прапорець – згадка, пам’ять про загиблого українського воїна. На прапорці усього кілька слів: ім,я, прізвище, і дві дати: народження і загибелі захисника.

Ці надписи роблять рідні, друзі, або побратими українських захисників. Інколи додають назву міста чи села – де народився, або загинув воїн.

Окрема «галявина» зайнята прапорцями з прізвищами азовців. Деінде видніються прапорці Правого сектора. Є тут і кілька фотографій з траурною стрічкою. Є й кілька іноземних прапорців: на російсько-українській війні гинуть, як відомо, не тільки громадяни України.

Синьо-жовті прапорці можна придбати тут же, поряд з цим «полем Пам’яті».

– Скільки коштує прапорець?, – питаю у кремезного дядька, який торгує тут прапорцями, значками.

– П’ятдесят гривень.

Дядько стверджує, що частина виручених коштів йде на допомогу ЗСУ. Так це, чи ні – ніхто, звичайно, не перевіряє.

Торгівля йде непогано.

Прапорців у дядька багато.

– Прапорців – море! Та хіба ж тут за кожного загиблого нашого воїна поставлений прапорець… Скільки їх уже полягло на цій клятій війні… А скільки пропало без вісти!, – з сумом вимовляють дівчата, які зупинилися біля столика продавця.

Запам’ятаймо це «поле Пам’яті»! І подумки вклонімося і подякуємо українським захисникам, які ціною власних життів не тільки зупинили ворога, а й поступово звільняють Україну від окупантів.