Хорошая новость: завтра в магазинах Славянска появится долгожданный славянский хлеб

В Славянске возобновляет работу ЧАО «Хлеб». Что будут выпекать?

Минулої п'ятниці на слов'янське ПрАТ «Хліб» було, нарешті, подано газ. Однак це не означало, що підприємство миттєво буде запущено у роботу. Адже після п'ятимісячного вимушеного простою потрібно було виконати весь комплекс пусконалагоджувальних робіт: продути газові мережі, перевірити роботу складного електронного обладнання, налагодити роботу печей тощо.

На виконання цих робіт пішло кілька днів. Можна було впоратися і швидше, але, як на зло, у ці дні відбувалися суттєві стрибки напруги в електромережах, які гальмували процес налагодження обладнання.

Але тепер усе це позаду. Станом на тепер, інженерно-ремонтні служби підприємства завершили весь комплекс пусконалагоджувальних робіт, і хлібозавод практично готовий відновити роботу.

Коли жителі Слов'янська зможуть, нарешті, купувати у магазинах улюблений слов'янський хліб? – з таким запитанням журналіст «Карачуна» звернувся до директора ПрАТ «Хліб» Олександра Крячка.

– Сьогодні вночі буде запущено виробничий процес. Почнемо випікати хліб. І вже завтра, у середу, жителі Слов'янська матимуть змогу купувати в магазинах довгоочікуваний слов'янський хліб.

- Багато хлібопекарів, як і десятки тисяч жителів Слов'янська, свого часу евакуювалися з міста. Як вирішуєте кадрову проблему?

– Поступово формується колектив підприємства. Місто оживає, люди повертаються.

- Чи є проблеми з сировиною: борошно, дріжджі тощо?

- Усі ці та інші компоненти для випікання хлібобулочних виробів є у необхідній кількості. Чого не вистачатиме – закупимо, привеземо. З цим проблем немає.

- Яким буде асортимент хлібобулочних виробів?

- Широкого асортименту, на жаль, одразу не буде. Плануємо випікати поки що масові сорти хліба: подовий, бородинський, плюс батони.

- За ті п'ять місяців, доки підприємство не працювало, суттєво підвищилися ціни на всі продукти харчування. На ПрАТ «Хліб» вже визначилися з ціновою політикою?

- Як і раніше, ми не «задиратимемо» ціни на хліб, оскільки розуміємо, що продукція нашого підприємства несе також велику соціальну функцію. Зрозуміло, що підприємство не може відпускати хліб нижче собівартості. І навіть працювати «в нуль» – це сьогодні не дозволена розкіш, враховуючи швидкість інфляційних процесів. Тому поки що визначилися так: відпускні ціни, звісно, зміняться, але не суттєво. На рівень роздрібних цін впливатимуть торгові націнки, а також зростання витрат на логістику. Так попрацюємо тиждень-другий. А там побачимо.

- Де продаватиметься продукція ПрАТ «Хліб»?

- Там же, де і раніше – у наших «Паляницях», у «Беліссімо», «Соняшнику» та інших торгових точках міста.

- Тільки у Слов'янську, чи возитимете хліб і сусідам, по району?

- Будемо вивчати попит. Можливо, возитимемо і по району. Але там, на жаль, закрилося багато торгових точок.