Спекуляція на популярному бренді: все Артемівське шампанське різко стало «колекційним»

Знайти у продажу ігристе вино від «Artwinery» (колишній Артемівський завод шампанських вин), яке було виготовлено в Бахмуті, стає дедалі складніше

Знайти у продажу ігристе вино від «Artwinery» (колишній Артемівський завод шампанських вин), яке було виготовлено в Бахмуті, стає дедалі складніше. Зазначимо, що йдеться саме про вина, які вироблялися в гіпсових штольнях Бахмута під брендами «Артемівське», «Крим» та «Krimart».

Спекуляція на ігристому з Бахмуту

У Бахмуті тривають запеклі бої. На виробничих потужностях Artwinery бойовики ПВК «Вагнер» вже організували «військову базу».

А виробник ігристих вин відкрив «філію» під Одесою (Овідіопольський район, сел. Таїрове). Однак тамтешнє «Артемівське шампанське» сильно програє за своїми смаковими якостями класичному вину з гіпсових бахмутських штолень.

Отож, товарний запас оригінальних вин з Бахмуту щодня зменшується. А можливості виробляти на нових майданчиках ігристі вина такої ж якості, зважаючи на все, поки що немає.

Цією обставиною користуються наші заповзятливі земляки. Так, сьогодні вже зустрічаються оголошення про продаж Артемівського шампанського з обов'язковим уточненням: «з Бахмута», «оригінал», «бахмутський розлив», «місто Бахмут», «унікальна пропозиція», «остання партія з Бахмута», «легендарне шампанське з міста- Героя». Хтось з продавців вказує, що це ігристе вино – для колекціонування.

Цінова політика на ці справді оригінальні вина відповідає «колекційно-спекулятивним» націнкам. Так, ігристе шампанське «Артемівське» рожеве напівсухе продають по 1000 гривень за пляшку 0,75л. Інший продавець, зазначивши, що ігристе вино продається для колекціонування, поставив ціну 1500 гривень за пляшку напівсухого чи солодкого.

Є на OLX пропозиції і з більш адекватною ціною. Наприклад, пляшку напівсолодкого «з білою етикеткою» можна купити за 250, 300 чи 500 гривень – залежно від апетиту продавця.

У той же час сьогодні на офіційному сайті Artwinery за 450 гривень можна замовити преміальні ігристі вина Krimart. А рожеве напівсухе «Артемівське» – за 250 гривень.

Про це «Карачун» нещодавно писав у статті – «Артемівське шампанське з Бахмута різко дорожчає».