У Богородичному орудують мародери - ВІДЕО

Вціліле майно регулярно вивозять машини з причепами

У вересні минулого року ЗСУ звільнили Богородичне. Тоді ми вперше змогли оцінити масштаб руйнувань, а Богородичне стали нерідко називати селом-примарою.

Хтось із тамтешніх мешканців навідувався до села, щоб на власні очі побачити, що залишилося від їхнього будинку/дачі. Хтось відклав цю поїздку до безпечніших часів.

Як виявилося, за вцілілим майном мешканців Богородичного полюють мародери.

Про це повідомила Анастасія Лазаренко – співвласник Святогірського розплідника, який розташований на околиці Богородичного.

- Все селище Богородичне в нахабну розмородерюють. Там лишилося дуже мало місцевих. Наша камера частково захоплює трасу, і по ній видно, як машини з причепами вивозять чийсь метал. Це з покинутих будинків. Люди не мають можливості там охороняти свої розбиті будинки.

На жаль, навіть не поставили патрульних хоча б у денний час, щоб допитувати мародерів, звідки у них повні причепи всякого добра.

Дорога тупикова, тому що моста немає. Мародери всі їдуть із награбованим лише в одному напрямку, до траси Харків – Довжанський.

Один із випадків мародерства потрапив на камеру відеоспостереження, розташовану на території розплідника (вздовж траси на під'їзді до Богородичного).