Які ціни на продукцію Торчин на Волині

Скільки коштує продукція ТМ «Торчин» у селищі Торчин

Журналіст Карачуна нещодавно побував у селищі Торчин, де розміщені виробничі потужності ПрАТ «Волиньхолдинг» - підприємства, яке випускає широку лінійку харчової продукції під ТМ «Торчин». Було цікаво поглянути на цінники на продукцію «Торчин» в одному з центральних магазинів селища Торчин

Давня журналістська звичка: під час знайомства з містом чи селищем, відвідую місцевий ринок. Бо де ще знайдеш такі можливості для невимушеного спілкування з місцевими жителями? Тут завжди можна почути щось цікаве.

Але не завжди є можливість побувати на ринку. Тоді заходжу до тамтешніх магазинів – з тією ж метою. Звісно, звертаю увагу на ціни-асортимент. А вони у кожному регіоні України все-таки дещо відрізняються.  

Особливо цікавлять ціни на продукцію, яка виробляється у конкретному населеному пункті і у ньому ж продається.

Логіка проста: така продукція має бути дешевшою, ніж десь в інших містах! Адже, як мінімум, продавцям товару не треба витрачатися на логістику (а це, як правило, солідні витрати).

Але така логіка діє не всюди і не завжди. Ось конкретний приклад. 

Перебуваючи у селищі Торчин, що на Волині, я зайшов до продуктового магазину «Калина», що у центральній частині Торчина. Цікавили передусім ціни на продукцію ПрАТ «Волиньхолдинг», що випускається під торгівельною маркою «Торчин» - кетчупи, соуси, майонези, приправи, заправки тощо.

І дуже здивувався, коли побачив ціни на ТМ «Торчин» у селищі Торчин:

ТМ «Торчин» собі ціну знає. Але чи не перегинає?
ТМ «Торчин» собі ціну знає. Але чи не перегинає? Фото: Карачун

Як бачимо, у будь-якому магазині, приміром, мережі АТБ ціни на продукцію ТМ «Торчин» нижчі, ніж у самому Торчині.  

А у Торчині - все, як для своїх…

А які ціни на продукцію ТМ «Торчин» у ваших містах\селищах? Не виключаю, що десь вони ще вищі.

Нагадаю, що до великої війни у ПрАТ «Волиньхолдинг» був серйозний конкурент – ПрАТ «Чумак», яке виробляло майже таку ж номенклатуру продукції під ТМ «Чумак». Але після того, як російська армія окупувала значну частину Херсонщини, і виробничі потужності ПрАТ «Чумак» залишилися на окупованій території, продукція волинян зайняла лідируючі позиції на ринку практично по всій номенклатурі означених товарів.

ПрАТ «Волиньхолдинг» є найбільшим годувальником Торчинської громади. За словами Торчинського селищного голови Юрія Кревського, 40 відсотків доходів громади – внесок ПрАТ «Волиньхолдинг».