Как одна девушка в Славянске из хобби сделала бизнес

Статьи, 0 комментариев
Как одна девушка в Славянске из хобби сделала бизнес

   З Донецька родина Хорошилових виїхала влітку 2014 року, повідомляє «Бізнес-Схід».

   «Найменшій дитині було два тижні, ми вирішили залишити місто, лишатися там далі було небезпечно», – згадує Христина Хорошилова, яка з чоловіком у Донецьку працювала в аеропорту.

   Економіст за фахом, Христина мала хобі – виготовляла десерти. Після переїзду вирішила перетворити це на бізнес.

   «Ми почали брати участь у грантових програмах, але жодну нашу заявку грантодавці не підтримали, – говорить Христина. – Ми не опустили руки, порадившись у родині, вирішили вкласти свої гроші у бізнес».

   Хобі стало бізнесом

   Кондитерській справі Христина навчалася у Києві – у Міжнародній кулінарній академії, також брала уроки у Ектора Хіменеса Браво, провідних кулінарів України.

   Спочатку родина орендувала літнє кафе у Святогірську, у 2017 році у Слов’янську підприємниця відкрила кафе, наприкінці 2018 ще одне під назвою «Cantuccini Bakery».

   «Це був мій перший десерт – cantuccini, його за авторським рецептом ми почали робити на замовлення, тому так назвали наше кафе, – пояснює

   Христина. – Це італійське печиво, наші гості, які куштували таке у Європі, кажуть, що у нас смачніше. Зараз люди замовляють солоні пироги до кави, з різними сирами, це багатьом смакує. Є пироги з лососем, чорнилами каракатиці».
За словами Христини, її найпопулярніше печиво – сирне, з грецьким горіхом, насінням гарбуза, розмарином, кунжутом. Його замовляють найчастіше.

   Люди приходять за емоціями

   «Ми орієнтуємося на здорове харчування. Більшість інгредієнтів замовляємо у Європі, просуваємо культуру кондитерського харчування. Виготовляємо зефір з фруктового пюре, безглютенові солодощі, такі, що не викликають алергії», – розповідає Христина Хорошилова.

   Зараз у підприємниці працюють три людини. Своїх працівників Христина навчає ставитися до клієнтів як до друзів.

   «До нас приходять за смаком, за емоціями і новими відчуттями. Можна купити невеликий шматочок торту чи десерту, але отримати від цього насолоду».

   Свій досвід Христина передає у кондитерській студії на майстер-класах охочим навчитися робити європейські десерти. На ці майстер-класи охоче записуються діти. Також підприємниця хоче відкрити на Донеччині мережу кондитерських, де пригощатиме гостей авторськими смаколиками. 

   У грудні 2018 року Христина отримала відзнаку «Відкриття року» cеред підприємців Слов’янська. Секретом успіху вважає любов до своєї справи та людей, які оточують.

   «Секрет успіху полягає у любові. Не можна ставитися до людей, які до тебе приходять, як лише до клієнта з грошима. Мені хочеться, щоб люди пішли з нашого кафе з теплим відчуттям і бажанням знову повернутися», – переконана підриємниця.

Последние новости

Как в Славянске «гуртом» вызволяли из лифта маму с малышом

Как в Славянске «гуртом» вызволяли из лифта маму с малышом
Интернет-издание Карачун

Тушите свет!...


Частные армии в Украине. Кто за ними стоит и что о них надо знать

Частные армии в Украине. Кто за ними стоит и что о них надо знать
Интернет-издание Карачун

У каждого олигарха давно есть собственная мини-армия, теперь они есть у мэров и политических партий. К чему это может привести?


Фейки, хакеры и теневые деньги. Как Россия будет вмешиваться в украинские выборы

Фейки, хакеры и теневые деньги. Как Россия будет вмешиваться в украинские выборы
Интернет-издание Карачун

Какова конечная цель России?


Реформы - через кошелек: что сулит жителям Славянска коммерческий учет тепловой энергии

Реформы - через кошелек: что сулит жителям Славянска коммерческий учет тепловой энергии
Интернет-издание Карачун

Дешевый товар экономить никто не будет


Что нужно знать избирателям об Украине и кандидатах в президенты

Что нужно знать избирателям об Украине и кандидатах в президенты
Интернет-издание Карачун

Выборы приближаются...