Станція Святогірськ стала «кінцевим пунктом» для сотень окупантів

…А будівлю відбудуємо і все відновимо

Директор Національного природного парку «Святі гори» Сергій Приймачук опублікував на своїй сторінці у Фейсбук фотографії, на яких видно результати «визволення Донбасу» російською армією.

Частина знімків зроблена на території НПП «Святі гори» у районі Святогірська. На інших фото видно, як сьогодні виглядає колись чистенька та затишна залізнична станція Святогірськ. Точніше – те, що від неї залишилося.

Ця будівля добре знайома жителям Донецької області. Найчастіше вони добиралися сюди електричками. Найбільш активно – у грибний сезон.

Щойно зійшовши з електропоїзда і заглибившись на кілька сотень метрів у ліс, можна було зібрати непоганий урожай грибів. Ну, а якщо хтось «грибник заради прогулянки лісом», тоді можна було за пристойною ціною купити грибочків. Тут, на невеликому прилавку, що «притулився» на узбіччі дороги біля станції, місцеві завжди торгували грибами, і це був, мабуть, ходовий товар.

Капітальний ремонт станції Святогірськ було зроблено в рамках підготовки до Євро-2012. За пару років до футбольного чемпіонату, на Донеччині активно ремонтувалися залізничні вокзали, прокладалися сучасні магістралі. А у Слов'янську, Святогірську та Слов'янському районі на цьому активно піарився (пам'ятаєте?) син Прем'єр-міністра України Миколи Азарова – Олексій, який балотувався по нашому виборчому округу. Усі розуміли, що грандіозне будівництво та ремонти ведуться за бюджетні гроші. Але заслугу за це чомусь приписували Олексію Азарову. Його і зробили зрештою нардепом.