ПростоКава: Хто і як допоміг запуститися кав'ярні зі Слов'янська на новому місці

ПростоКава: Хто і як допоміг запуститися кав'ярні зі Слов'янська на новому місці

Одні донори допомогли переїхати, інші – дали гроші на обладнання!

Кав'ярня "ПростоКава" працювала у Слов’янську до 9 квітня минулого року, проте з загостренням бойових дій власниця Юлія та працівники закладу виїхали на Західну Україну.

«Спочатку ми думали, що все швидко закінчиться, але минали місяці і зрозуміли, що пора відновлювати справу у новому місті. Тим паче нам вдалось вивезти обладнання для випічки завдяки державній програмі з релокації бізнесу», — розповідає власниця кав’ярні Юлія.

Приміщення знайшли в Івано-Франківську. Це колишній бар, де були рожеві стіни і чорна стеля. Проте декілька шарів білої фарби — і кав’ярня почала набувати задуманого вигляду.

Грант від DRC допоміг придбати необхідне обладнання, а також закупити фільтри для очистки води.

«Це дуже велика допомога, тому що раніше професійне кавове обладнання у нас було в оренді. А доставка води тут майже втричі дорожча, ніж була у Слов’янську, тому ми вирішили встановити стаціонарні фільтри», — каже Юлія.

Найбільше команду тішить підтримка, яку вони відчувають від місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб, які любили відвідувати заклад у Слов’янську, — на відкриття «Просто кави» в Івано-Франківську люди приїжджали навіть з інших міст. Юлія зазначає, що кав’ярня у Слов’янську також поступово відновлює роботу, наскільки це дозволяє безпекова ситуація.

На запашну каву та смаколики в Івано-Франківську заходьте за адресою: вул. Шевченка, 7. Кав’ярня працює навіть без світла, тут є Wifi і можна зарядити ноутбук.

DRC допомогла перезапустити кав'ярню завдяки фінансовій підтримці уряду Швейцарії, що надана через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва, а також уряду Великої Британії. Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні British Embassy Kyiv